kop200Lkop400kop200R

Tijdwaarneming (ET)

Sinds 1996 verzorgt de ET-Utrecht tijdregistratie tijdens sport- en spelevenementen.

De tijdregistratie geschiedt door middel van hoogwaardige Amerikaanse FINISHLYNX camera's die volledig computer gestuurd werken. Van de deelnemers die gaan finishen wordt de door hen gelopen tijd gemeten en vastgelegd.

Sinds 2018 hebben we 2 van de nieuwste Vision camera's die 3000 beeldjes per seconde kunnen opnemen.

Een extra videocamera (de IdentiLynx) registreert de finishende deelnemers vanaf de voorzijde. Hierdoor worden startnummer en kleding veelal zichtbaar en is een uitstekende extra hulp voor de juryleden.
Als service naar de deelnemers wordt er nabij de finish een monitor geplaatst, waarop direct na de gelopen serie de voorlopige uitslag en finishfoto te zien zijn. Deze uitslag met finishfoto kan ook direct via internet on-line bekeken worden op onze site etutrecht. De uitslag staat ook op de site van Atletiek.nu.

Vanaf de computer zijn alle camera-instellingen te regelen. Ook de belichting wordt automatisch aangepast aan wisselende weersomstandigheden. Het draadloze startsignaal, de windmeter, de dubbelzijdige klok en de IdentiLynx camera zijn gekoppeld aan de ET. Doordat de camera de deelnemers automatisch opneemt, kan al tijdens het finishen begonnen worden met het bepalen van de finishtijden. Dit maakt een snellere verwerking van de uitslagen mogelijk. Vooral bij de langere looponderdelen is dit belangrijk.

In plaats van het uitrollen van kabels maken we gebruik van een draadloze verbinding met de starter. Voor de starter betekent dit dat hij zich vrij over het veld kan bewegen zonder te moeten in- of uitpluggen in kabelhaspels. Er zijn dus geen kabels meer nodig naar de diverse startplaatsen. Het installeren van de apparatuur gaat mede daardoor veel sneller.

Akoestisch startsignaal
Indien nodig beschikken wij ook over twee akoestische startsignalen van het Japanse Seiko. De startsignalen geven een akoestische knal of piepsignaal en een lichtflits om méé te kunnen klokken. Voor junioren, pupillen en VB-atleten is het gebruik van deze startsignalen een uitkomst. Maar ook voor overlast bij de buren zoals in Utrecht op de locatie Maarschalkerweerd.
De Atletiekunie heeft geen bezwaar dat het startsignaal wordt gebruikt bij officiële indoor en outdoor wedstrijden.


ET-Utrecht jurywagen
De ET-Utrecht Jurywagen kan zonodig aan de buitenzijde van de baan worden geplaatst. De kabels van de windmeter en de Identilynx moeten dan wel naar de binnenzijde door middel van een kabelgoot getrokken kunnen worden. Is dit niet mogelijk dan is er de mogelijkheid voor een stand-alone windmeter. Deze moet dan wel door een jurylid van de organisatie bediend worden.

Film met uitleg ET