kop200Lkop400kop200R

 

Ipico ChipTijdmeting

Dit van oorsprong Amerikaanse product is niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Azië, Europa en Nederland in zeer korte tijd succesvol geworden bij veel hardloop evenementen. De Ipico ChipTijdmeting biedt u de mogelijkheid om de kwaliteit van uw loop- evenement te verhogen. Het handmatig bijhouden van de finishtijden en aankomstvolgorde wordt overbodig. Ons systeem werkt volledig op accu's!
De prijsstelling is dusdanig gunstig dat voor vrijwel elke organisatie de ChipTijdmeting door de ET-Utrecht betaalbaar wordt.
Wij hebben 2,4m matten en 5m matten en ruim 7000 schoenchips.

 

Microfonisten Hulp

Nieuw in ons programma is een optie om voor de microfonist bij een hardloop-evenement op 25 meter voor de finish een extra Ipico Unit in te zetten. De microfonist kan op een laptopschermpje de naam en plaats van de aankomende deelnemer zien is zodat hij dat naam van de finisher kan omroepen..

 


Tijdmeting

Voor de kleinere hardloopwedstrijden kan worden volstaan met de 2.4m matten. De startopstelling is dan beperkt tot een breedte van 2,4m. Dit zal voor een drukke start meestal te smal zijn. Dan gebruiken we 5m matten. Als alleen de finishtijd gemeten wordt en iedereen dezelfde starttijd (startschottijd) krijgt, dan spreek je over bruto tijden. Als we zowel de starttijd als de finishtijd vast leggen dan zijn hiermee ook de netto tijden te bepalen.

Stopwatch (voorheen Wegwed)

Het Ipico systeem werkt goed samen met Wegwed en zijn opvolger Stopwatch. Ipico is momenteel het meest gebruikte elektronische tijdregistratie systeem in combinatie met deze software.
Organisaties van loopevenementen moeten het Computerprogramma Stopwatch versie Pro (bevat de chipmodule) bestellen via Stopwatch (ongeveer €40 per jaar).
De ET- Utrecht heeft de voorkeur om met dit administratieve programma samen te werken. Het is in speciale gevallen mogelijk om met een eenvoudig Excel-bestand de uitslag te verwerken. Hierover moet met ons overlegd worden.

Schoenchip

De chip (ter grootte van een halve creditkaart) wordt op schoen gedragen. Deze wordt met een Ty-wrap aan de veters bevestigd (handig in verband met afkhnippen na de finish). Met deze Chip aan de schoen wordt over een mat gelopen. De mat activeert de chip en deze zendt de tijd en het startnummer via de mat door naar de Ipico Unit. We gebruiken meeestal altijd een tweede mat als back-up. Via een USB- stick worden deze metingen in uw programma geïmporteerd.
Na afloop van het evenement levert u de chips netjes gesorteerd in de bakken weer in en worden alleen de gebruikte Chips verrekend. Hierdoor kunnen wij voor de kleinere lopen de ChipTijdmeting betaalbaar houden.

 

Chipmeting